12 Kasım 2016 Cumartesi

Acılar Hep Acı Olarak Kalır, Unutulmayacak Olanların Unutulamayacağı Gibi

Yazar Tarih 12 Kasım 2016 Cumartesi
Yazıya başlamadan önce size şunu temin edebilirim ki hayat hep insanın kendi içsel düşmanıdır. Düşünün önünüze serilen ilk engelde kimi sucladik.

Hayat diyoruz ya hani peki hayat ne demek? Bir nesne, varlık, canlı, cansız. Nedir bu? Neden bazen "böyle hayatın içine ..." gibi laflar ederiz. Kimsin lan sen? Birde yaşamak var. Yaşayabilmek. Neyse ben yapmayacağım daha fazla bu eziyeti kendime. Size bir tavsiye; kimseyi üzmeyin.




Bir şarkı dolanır dilime sabahtan akşama denk gelen saatlerde.
 Uyku halim olsada gökyüzüne ulaşırım söylediğimde.
  Hayattan tamamen kopmuşcasina.
  Unuturum geçen günleri karanlığın ortasında. 
Bir şarkı söylerim kendime kendimden bıkarcasına




Görmeden tanıdım bazı abileri. Öldü dediler inanmadım ki. Sonra boşluk oldu içimde bir yerlerde. Bir eksiklik vardı sanki.  Resimdeki gözyaşları gibi aktı gozlerimden yaşlar.  Bir resim tablosu gösterdi bize. Sanki geleceği gördü. Tepede ki beyaz sarayın hainligini gördü. Ruhun şad olsun barış abi. Uzun zaman oldu ama hala aynı duygu ile dinlerim müziklerini. Hiç belki görmedim ama sanki çocukluk arkadaşım gibi sevdim seni. 

24 yorum:

  1. Kalemine sağlık :) Yazdıklarını seviyorum, buda onlardan biri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun beni çok mutlu etti. Çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Kendimizi de kimseyi de üzmeyelim :) Kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzdüğümüz zaman üzülürüz olayın püf noktası burada. :) Teşekkür ederim. :)

      Sil
  3. Mayıs Yağmuru sizden bahsetmiş. Ben de takibe geldim. Merhaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz. Sizin yazılarınızı arada bir okuyordum denk geldiğinde. Çok zekice bir kaleminiz var ki uzun zamandır yazmanın verdiği kabiliyet. :)) Tesekkur ederim geldiginiz ve yorum yaptığınız için.

      Sil
  4. Mayıs Yağmuru sizi şiddetle tavsiye ediyorum okuyun deyince bende hemen geldim :)Barış akarsu Sevdiklerim dendir Allah Rahmet eylesin ..yüreğinize kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ediyorum geldiginiz için efendim hoşgeldiniz. Barış Akarsu tek özendiğim insandır.

      Sil
  5. Selam Uğur.Rahmetli Barış Akarsu benim için de çok özel biri.Akademi Türkiye'ye katıldığı ilk günden itibaren takip ettim.Bodrum'da çalıştığım dönem çalıştığım Restoranta geldi ve servisi, tek bayan çalışan olduğumdan benim yapmam istendi.Bacaklarım titreyerek aldım siparişini.(Saçlarına dokunmayı da ihmal etmedim;)Hamileydim o sıra, isim sordum ne olsun sizce diye."Çimen" dedi.Sonra abla diye hitap etti, çok samimiydi gerçekten.Eşim hayranı olduğumu bildiğinden fotoğrafımızı çekti Ama bir gün öncesi fotoğraf makinamı ödünç alan arkadaşım geri getirdiğinde içine film koymadığı için çıkmadı o fotoğraf.Hala anlatır dertlenirim.Ve öldüğünde, eşim de dahil, yakın çevrem baş sağlığı diledi ne kadar sevdiğimi bildikleri için :(
    Uzun oldu yorum ama, Barış Akarsu'yu bu kadar sevdiğini öğrenince paylaşmak istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayal gibi bir insandı kendisi. Ben yakından hiç göremedim ama çok samimi olduğunu arkadaşımdan duydum. İsterdim bende görmek sesini duymak ama nasip olmadı. O zamanlar ben de daha çocuktum yani kendimin bile farkında değildim. Her şey normal di. Akademi Türkiye den çıktıktan sonra başladım dinlemeye. Sanki aramda bir bağ oluştu. Bazen özlem duyarim. Sanki böyle elimi uzatsam ona deyecek gibi. Sesi güzel yüreği güzel insan. Çok teşekkür ederim yorumunuz çok güzel.

      Sil
  6. Mayıs Yağmuru'nun tavsiyesi üzerine geldim, iyi ki de gelmişim kaleminize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  7. Uğur oğlum. Ben kısmet mi nedendir, kırk yılda bir sokağa çıksam her defasımda bir ünlü görürüm. Ablama gidiyordum 2 vesaitle. Taksim'de AKM nin önünde dolmuş bekliyorum. 5 metre ilerimden, yardımcısı olduğunu sandığım biriyle omzunda gitarı, savrulan şaçlarıyla geçti önümden. Atlamak ve onunla konuşmak istedim, yapamadım. Süzüldü gitti, tıpkı süzülerek hayattan gittiği gibi. Nurlar içinde olsun dilerim.Sevgiler oğlum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belediye terörüne kurban gitti abla. Allah rahmet eylesin. Ben olsaydım sizin yerinize önüne atlardim. :))

      Sil
    2. Evet Uğur oğlum. Bu sene kızım kaza yerini gösterdi bana. Tamamen belediyenin tembelliği, umursamazlığı. Zaten bodrum milas falan hak getire, guya turistik yerler. Elektrikler dk başı gider. Yollar berbat. Nasıl bir ülkede yaşıyor ya da yaşamıyoruz biz böyle :(( Çok ağlamıştım öldüğünde. Ruhu nurlarda olsun.

      Sil
    3. Bu yazıyı yazarken ben de duygulandım. Çok büyük bir miras bıraktı bize aslında. 3 album. O efsanevi 3 album. Sonra bir dizi film. Ülkemizin her yerinde böyle sorunlar var. Mesela bizim ordaki ışıklar az bir yoğunluk olsun kilit oluyor. Yolun ortası ordan oraya geçmek isteyen arabalarla dolup taşıyor. Kaza içten bile değil. Bir ara da ben yapıyordum kaza kamyonla kafa kafaya carpisacaktim caliliga girdim de son anda kurtuldum.

      Sil
    4. Allah korusun seni.İstanbul çok riskli bir şehir Uğur, aman dikkat et oğlum .

      Sil
    5. Allah razı olsun abla. Teşekkür ederim

      Sil
  8. Can'ın kıymeti bilinmeli.

    YanıtlaSil
  9. Rahmetli Baris in yarismayi kazandigi zamanlari hatirliyorum o zaman da favorimdi. Hayatta durusu güzel bir insandi. Çok üzücü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zamanlar ben çocuktum daha 10-11 yaşlarında bir şeydim.. :) Pek fazla ilgim alakam yoktu. Bir gün ilerleyen yıllarda youtube da önüme çıkmasıyla tanıdım ilk. Sonra kaybettik. Aradan yıllar geçti Amasra da Haluk Levent Barış adına bir konser düzenledi. Şanslıyım ki ben de oradaydım. O günden sonra kulağımdan hiç eksik etmedim onu.

      Sil
  10. 2 temmuz 2007 de vefat etti. Hiç unutmam bu tarihi. 10 sene oldu. Ailecek çok sevmiştik.
    Birde hayatla ilgili söylediğiniz kısım çok güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle bir insan kaybetmek gerçekten üzücü. Teşekkür ederim begenmenize sevindim.

      Sil