16 Ekim 2016 Pazar

En Sevdiğim 15 Kitap | Mim "4"

Yazar Tarih 16 Ekim 2016 Pazar
Merhabalar efendim. İlk defa bir kitap etkinliğinde mimlendim. Öncelikle beni bu mime davet eden, bize her zaman daha mutlu olmamız için yazılar yazan değerli bir ablamız (Hocamız :D) Yurdagül Çelik'e teşekkürlerimi iletmek isterim.  Aslında bu mimde biraz heyecanlandım ve çaktırmayın sakın kimseye hafiften de bir korku saldı içimi :). Uzun zamandır kitap okuyamıyorum ve bunun için çabalıyorum. Daha önce okuduğum kitaplardan ben de iz bırakanlar elbetteki oldu. Bende onları size aktarayım o zaman fazla vakit kaybetmeden.






1. Ahmet Ümit - İstanbul Hatırası   (Bana göre muhteşem kurgusu olan bir kitap. Okurken de duygulandığımı hatırlıyorum. Okumayan kaldıysa hele ki polisiye sevenler için mutlaka okusun) 

2. Doğan Cüceloğlu - Savaşçı  (Liseye giderken kütüphaneden almıştım. Savaşçı diye. :) O zamanlar kitap okumaya yeni başlıyorum tabi. İlk okuduğum kişisel gelişim kitabı. Daha sonraları öneriler üzerine bir çok kitap okudum bu tarz ama hiç biri bende bu kitap kadar bir etki yaratmadı. Okuduklarımı elbet sevdim bazılarına da bayıldım ama ilkler işte. :D)

3. Kristen Britain - Ölüm Oyunu  (Bu kitabı bayramda okumuştum. Sıkıcı ve uykusuz gecelerimde. Köydeki evimin önünde çimene serilmiş bir şekilde yatarken kitap elimde göğsümde telefon. Telefon ışık saçarken, kitabın son sayfasını okuyup uyuyakaldım.) 

4. Ayşe Kulin - Veda  (Tek bir gecede okuyup bitirmiştim. Saatin kaç olduğunun bile farkında olmadan ben devam ederken okumaya kitabı. Minareden yükselen sabah ezanı ile kendime geldim. Son 5-6 sayfa daha okuyup kitabı bitirdim.)

5. Ken Grimwood - Sil Baştan

6. Sir Arthur Conan Doyle  - Sherlock Holmes

7. Dan Brown - Da Vinci Şifresi

8. Adam Fawer - Olasılıksız 

9. M. Semih Arıcı -  Hamidiye Geliyor 

10. Buket Uzuner - Kumral Ada Mavi Tuna

11.  Mümin Sekman - Her Şey Seninle Başlar

12. Yaman Sert - Evhamlı Türklerin Yaşam Kılavuzu

13. Ahmet Günbay Yıldız - Boşluk

14. Ahmet Ümit - Beyoğlu'nun En Güzel Abisi

15.  Khaled Hosseini - Uçurtma Avcısı


Kitapları kendimi yapayalnız hissettiğim zamanlardı. Evden uzaktaydım ve pek de arkadaşım yoktu. Bende kendimi kitaba verdim. Bazen günde bir kitap okur bazen de haftada bir kitap okurdum. Çoğunlukla da uykusuz gecelerimde bana yoldaş oldular. Çoğu aklımdan uçmuş gitmiş. Bir daha en baştan okumam gereken kitaplar. Şimdilerde pek kitap okumuyorum. Zamanım mı yok? Var aslında ama bir türlü elime kitap alıp okuyasım gelmiyor. Çok kötü bir durum biliyorum ama en yakın zamanda kendimi düzeltmem lazım.

Bir önceki yazdığım mim yazısında olduğu gibi bu yazıyı okuyup bu etkinliğe katılmamış arkadaşların hepsini mimliyorum. Hepinize teşekkür eder mutlu ve keyifli günler dilerim.

10 yorum:

  1. Savaşçı gerçekten çok iyi bir kitaptır.Taaaa liseye giderken okuman da algı düzeyinin yüksekliğini gösteriyor :) Beni kırmayıp bu mimi yaptığın ve yazının içeriğinde bana da yer verdiğin için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabı alırken aksiyonlar maceralar var sandım ne yalan söyleyeyim. :) Sonra kendimizle savaşmak olduğunu anladım okumaya başlayınca ama bırakamadım kitabı. İyi yazılmış bir kitaptı. Diyalog halinde olması daha bir güzel yapmış daha okunası yapmış kitabı.

      Sil
    2. İnsan bir bakıma sürekli kendiyle savaş halinde. O yüzden Savaşçı okunması, düşünülmesi gereken bir kitap.

      Sil
    3. Katılıyorum size. Yorumu görünce anladım ki kitabı bir daha okumam lazım.

      Okuduğum ilk kitap diyemem ama kitap okuma sevdası bu kitapla başladı. Cok zaman geçti üstünden ve ben o kitabı şimdiki bakış açımla bir daha okumam gerektiğini anladım. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Uğur oğlum. Bloğuna maille takip butonu eklesene yavrum. Emre'nin bloğundan geldim ki ben bu mimini görmedim. Aslında yeni bir mim var yapılacak ama bir de bu var. Kafam karman çorman. Çok güzel seçimlerin , son yoruma cevabında "şimdiki bakış açımla yeniden okumam lazım "demen o kadar hoşuma gitti ki. Şimdi bloğunda gezineceğim. Kaçırdığım yayının var mı diye. Kendine iyi bak Uğur. Sevgilerimle oğlum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben takip ettiğim blogları blog takip sisteminden bakıp yeni yazılara bakıyorum. Herkesin öyle yaptığını düşünüyorum ama değilmiş sanırım. :) İnşallah yakın zamanda onuda yapabilirim. İlerleyen bir zamanda siteyi taşımayı düşünüyorum. Şablon gibi bazı köklü değişiklikler planlıyorum. O yüzden site ile ilgili eklentileri şu aşamada bekletiyorum. Savaşçı kitabını bitireli altı yıldan fazla oldu. O zaman daha çocuktum. :) Yani sayılırdım. O yüzden en kısa sürede hem kitap okumaya hemde eksiklerimi giderip kendimi onarmaya bakacağım. Önümüzde ki yıl köklü değişiklikler beni bekliyor olabilir. Bende merak ediyorum.. :)

      Sil
  3. Ahmet Ümit Kitaplarının hepsini seviyorum. Bu arada siteyi yeniliyormusun???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ümit hayranıyım. :) Kitaplarının hepsini okuyamadım ama %70 bitti sayılır. Siteye kökten bir değişiklik yapmayı düşünüyorum. Hem alan adı konusunda hemde görsellik açısından.

      Sil
  4. Yerli yazarları daha çok seviyorsun sanki... Ama listen kaliteli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli yazarların dili direk olarak okuyucuya ulaşıyor. Yabancı yazarlarda araya bir aracı giriyor(Çevirmenler). Bundan dolayıdır diye düşünüyorum. Teşekkür ediyorum yorumunuz için

      Sil