29 Haziran 2016 Çarşamba

Başımız Sağ'olsun.

Yazar Tarih 29 Haziran 2016 Çarşamba


Gittiğim ziyaretten eve dönmek için otobüs beklerken yoldan ambulans ve polis aracı geçti. Malum Türkiye'nin durumu böyleyken içim bir cız etmedi değil... Ardından telefonuma gelen bildirim.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA PATLAMA: ÖLÜ VE YARALILAR VAR.
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda art arda iki patlamanın yaşandığı iddia edildi.
Atatürk Havalimanı'nda patlama sesi duyduğunu belirten kullanıcılar, yolcuların panik halinde kaçıştıklarını belirttiler.
Atatürk Havalimanı'nda olduğunu belirten çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, dış hatlarda iki canlı bombanın kendini patlattıklarını ve çok sayıda yaralı olduğunu belirtirken, konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

 Bir an duraksadım. Sonuçta neredeyse yanıbaşımda olan bir hadise. Otobüsüm geldi bindim oturdum. Kafam biraz dağılsa da unuturmuş gibi olsam da yanımızdan geçen her bir ambulans hatırlattı gerçeği. Ben ise sadece geçen ambulanslara bakıyordum. Ya o aracın içinde ben olsaydım. Ya bir sevdiğim bir yakınım. :/  Kendimi gördüm o patlama alanın da sağa sola kaçışan insanlar çığlık çığlığa. Çocuk, kadın, erkek...  Herkes bir tarafa dağılmış. Belki lanet okuyorlar orada oldukları için. Ölen insanlar ve ölemeyen insanlar. Daha sonra telefonuma bir bildirim daha geldi.

Atatürk Havalimanı'nda patlama :10 şehit
Atatürk Havalimanı'nda dış hatlar terminalinin girişinde art arda patlama meydana geldi, ilk bilgilere göre 10 şehit var
Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar CIP gidiş teminalinde iki ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, iki terör örgütü üyesi, Emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından üstlerinde bulunan 4 el bombasını X-ray cihazlarına doğru attı ve 4 ayrı patlama art arda yaşandı. Sonrasında polisler ateş açtı ve çatışma çıktı.
Öte yandan Bekir Bozdağ "1 terörist etrafa ateş açtı ve ardından kendini patlattı. İlk belirlemelere 10 şehidimiz var." dedi.
İKİ CANLI BOMBA İDDİASI!
CNN Türk'ün iddiasına göre DHMİ kaynakları iki canlı bombanın patladığını söyledi.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Öte yandan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 23 ambulansın olay yerinde yaralılara müdahale edildiği bildirildi.
ATATÜRK HAVALİMANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPATILDI
Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. İçeride halen yolcular var. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Ağır yaralılar var. Bakırköy Devlet Hastanesi'nin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı.
BAŞBAKAN YILDIRIM VE İÇİŞLERİ BAKANI ALA OLAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI
Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlama hakkında, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak bilgi aldı. Yıldırım, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

 Zor günler geçiren bir ülkede yaşamaktayız. Bir ara gezi olayları vardı. Terörist ilan edilip "VATAN HAİNİ" damgasını çaktılar alınlarına. Sırf bazılarının foyası ortaya çıkmasın diye suçsuz günahsız insanların sadece özgürce yaşıyorlar diye dayak attılar. Şimdi ise asıl olan teröristler asıl olan düşman patlatıyor Ülke'nde her tarafı.

Hepimiz üzgünüz. Bugüne kadar verdiğimiz tüm şehitlerimiz için başımız sağ olsun.


Kaynak :http://gundem.me

2 yorum:

  1. Yeter ya ülkenin ayarı çıktı kimin ne yaptığı belli değil :(
    Şu köpeklere dur diyecek biri yok mu ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur denmediği için şu an bu haldeyiz maalesef.

      Sil